Fire gode råd om fornuftig fyring – det er sundt for økonomien og miljøet!
1. Optænding kræver hurtig opvarmning, der opnås ved at anvende tørt kvas og pindebrænde samt evt. en smule avispapir og tilføre rigeligt med luft, mens gasserne fra det opvarmede brænde brænder.
2. Brænde skal fyres lidt ad gang- en, så gasserne kan nå at forbrænde, og der skal tilføres rigeligt luft, hver gang der lægges nyt brænde på. 3. Først når brændet er afblusset, dvs. at der ikke mere er mørkegule flammer, justeres luftspjældene ind, så luftmængden nedsættes.
4. Når der kun er glødende trækul tilbage, kan der skrues så langt ned for luften, at varmebehovet netop dækkes. Trækullene brænder langsommere med mindre lufttilførsel hvilket også betyder mindre varmetab gennem skorstenen.
Forbrændingsluft Morsøs ovnmodeller er konstrueret så forbrændingsluften tilføres hvor den sikrer den miljømæssige bedst mulige forbrænding.
Ved træfyring skal der tilføres luft i toppen af flammerne, som sekundær- eller tertiærluft, så træets gasser antændes. Ved fyring med f.eks. kul eller energikoks tilføres endvidere luft gennem bundristen (primærluft). Forbrændingsprincipperne og hvordan ventilerne stilles er nøje beskrevet i ovnens fyringsvejledning.

|